Mandarinková mísa – turnaj ve vybíjené 5. tříd

V úterý 25.2. jsme se ve Slaném zúčastnili turnaje základních škol ve vybíjené. Soutěž byla určena pro týmy MIX (holky a kluci dohromady), kdy jsme požádali o pomoc s doplněním týmu i další školu v našem svazku – tuřanskou.Turnaj se konal na 3. ZŠ Slaný a účastnilo se jej 8 týmů. Los nás přidělil do skupiny mezi Zlonice, Zvoleněves a Kvílice.

V prvním zápase jsme narazili na tým Zvoleněvsi, kdy jsme si především zvykali na jiné rozměry hřiště a prohráli jej 7:10.

Během druhého utkání jsme se utkali s celkem ze Zlonic, vyvarovali jsme se zbytečných ztrát míče (za kroky, špatné opuštění hřiště…) a vyhráli jej 12:5.

V posledním zápase ve skupině, který byl klíčový, abychom mohli postoupit do další fáze turnaje, nás čekalo družstvo z Kvílic, jsme pokračovali ve zlepšeném výkonu z minulého zápasu a ačkoliv se jednalo o silnějšího soupeře, dokázali jsme jej porazit 11:9.

V základní části turnaje jsme skončili v naší skupině na 2. místě a postoupili tak do semifinále turnaje.

V semifinále nás čekal favorit celé soutěže – domácí 3. ZŠ Slaný, který do té doby dokázal jednoznačně vyhrávat všechny své zápasy. Naši bojovníci se však zaměřili na nejlepšího protihráče, který jim však jejich útoky  zdárně oplácel a vybil nám polovinu mužstva. Zápas nakonec skončil porážkou 4:20 pro soupeře.

V zápase o bronzovou medaili jsme se utkali s týmem 1. ZŠ Slaný,  během utkání jsme dokázali ještě 2 minuty před koncem vést 9:6, pak ale soupeř zápas otočil na konečné skóre 9:12. Ačkoliv jsme zápas o 3. místo prohráli, naši kluci a holky mohou být se sebou spokojení, 4. místo z osmi týmů je úspěch!

Všem hráčkám a hráčům, kteří naše školy reprezentovali, patří velké poděkování nejen za jejich výkony, ale i za chování během celé akce.

 

 

Skip to content