Basketbalový turnaj ve Slaném – 3. MÍSTO ZŠ MŠEC!

V úterý 5. listopadu se naši chlapci zúčastnili basketbalového turnaje ve Slaném. Turnaj byl určen pro žáky 8. a 9. tříd, ale protože máme šikovné žáky i v 7. třídě, využili jsme i jich. Na turnaji startovalo celkem 6. týmů (ZŠ Mšec, 1. ZŠ Slaný, 2. ZŠ Slaný, 3. ZŠ Slaný, Gymnázium Slaný, ZŠ Zvoleněves).

V prvním zápase ve skupině jsme se střetli s družstvem Gymnázia Slaný, brzy jsme se ujali vedení, které jsme postupně navyšovali. Musíme však uznat, že jsme po celý zápas měli i štěstí, když soupeř neproměňoval lehké střely, ale i to ke sportu patří.
Ve druhé zápase jsme se utkali s týmem 2. ZŠ Slaný, zápas to byl vyrovnaný, vítězství však nakonec slavil soupeř, který těžil především ze své výškové převahy.
Ve skupině jsme se umístili na postupovém 2. místě, které nám zaručovalo účast v semifinále turnaje.
V semifinále jsme narazili na jednoznačného favorita turnaje (a vítěze turnaje) 3. ZŠ Slaný, která měla celou základní sestavu složenou z hráčů, kteří hrají závodně basketbal. Ačkoliv jsme prohráli jednoznačným rozdílem, kluci bojovali až do konce.
Díky prohře v semifinále nás čekal boj o 3. místo, ve kterém nám byla soupeřem 1. ZŠ Slaný.
Zápas o 3. místo začal úspěšnou 3 bodovou střelbou od nás (Matěj D.), na kterou ale soupeř brzy odpověděl, poté se dlouhou dobu hrálo bez košů, až v závěrečných 3 minutách hry konečně kluci protrhli střeleckou smůlu, která je během turnaje provázela a nastříleli rychle několik košů, které znamenaly výhru v zápase.

NA TURNAJI JSME TEDY OBSADILI KONEČNÉ 3. MÍSTO!!

 

Na závěr bych rád poděkoval klukům za vzornou reprezentaci  naší školy.

Jmenovitě tým tvořili Lukáš D., Matěj D., Ondra, Petr, Matěj H., Ferda, David

Skip to content