Cestování bez slovníku

Ačkoliv by se mohlo ve středu před státním svátkem zdát, že si žáci vracející se s plnými igelitovými pytlíky vyrazili do lesa na houby, konal se v tento den na naší škole letošní první projekt. Jelikož na 26. září připadá Evropský den jazyků, ani my jsme nezaháleli a připojili se k této mezinárodní akci. I v letošním roce se role organizátorů ujali žáci deváté třídy a připravili si dopolední program pro ostatní žáky druhého stupně. A jak již bylo naznačeno, přesunuli jsme se ze školních lavic do nedalekého lesa a užívali si krásného slunečného dne.

Hrstka našich deváťáků se rozmístila na trase do šesti stanovišť, kvůli útoku bacilů na učitelský sbor i organizátory se zapojily také naše paní asistentky, a akce mohla začít. Namíchané skupinky vyrazily plnit úkoly do Ruska, Anglie, Slovenska, Itálie a Německa, kde se kromě jazyka seznámily také s reáliemi cizích zemí. Mnozí žáci využili procházky lesem také k houbaření, a tak si kromě zábavného dopoledne odnesli z lesa také oběd. 🙂

Skupinky s největším počtem bodů získaly sladkou odměnu a všichni účastníci si odnesli také osvědčení o absolvování jazykového kurzu. Fotogalerie z projektového dne zde.

Skip to content