MIMOŘÁDNÝ SPORTOVNÍ ÚSPĚCH ŽÁKŮ ZŠ A MŠ BEZ HRANIC

 

 

Dne 4. 5. 2018 vyrazili malí fotbalisté (žáci 4. -5. ročníku) svazkové školy na populární celorepublikový turnaj v malé kopané zvaný Mc Donald´s Cup. Předcházela mu návštěva všech mšeckých čtvrťáků a páťáků na fotbalovém hřišti v Tuřanech, kde absolvovali náročný společný trénink s tuřanskými žáky (zatímco děvčata sváděla souboje ve vybíjené) a po něm ředitel školy vybral 14 nejlepších, aby reprezentovali školu v okresním finále v Rakovníku.

To pro nás nezačalo příznivě. Ihned po příjezdu na hřiště SK Rakovník nám bylo sděleno, že naše první utkání už vlastně začalo, ačkoli žádné rozlosování či rozpis nám nikdo neposlal. Po bleskovém převlékání do dresů zahájil rozhodčí zápas v době, kdy polovina našich hráčů i trenér ještě byli v kabině…Favorizované Nové Strašecí tak zvítězilo 4:1 a za chvíli nás čekal další těžký soupeř, tým 2. ZŠ Rakovník.

To už byl ale jiný zápas! Rozcvičení, připravení a nažhavení borci naší školy na soupeře vlétli a dlouho vedli, soupeř vyrovnal na 1:1 až v samém závěru. Poslední utkání ve skupině s týmem ZŠ Lubná a další evidentní zlepšení hry přineslo vítězství 2:0 a postup ze skupiny z druhého místa. O vyrovnanosti bojů svědčí i fakt, že tým Nového Strašecí další dva zápasy prohrál a ve skupině skončil poslední.

Čtvrtfinále nám přisoudilo tým ZŠ Lužná, po vynikajícím výkonu a gólech Honzy Haška přišla výhra 2:0 a v semifinále nás (ve zvláštním systému turnaje) znovu čekala 2.ZŠ Rakovník. V zápase jsme byli lepším týmem a nakonec šťastnou vlastní brankou brali výhru 1:0. Jsme ve finále!

S tím určitě nepočítal nikdo. V konkurenci novostrašecké a tří rakovnických škol, mezi devíti týmy…

Finále ovšem dobře nezačalo, brzy prohráváme s fotbalovou 3. ZŠ Rakovník 0:2. Pak ale Tomáš Burle potrestal chybu protihráče a přišel nečekaný parádní závěr unavených hráčů svazkové školy, kteří buší do pasivního soupeře a bojují o vyrovnání…až všechno ukončil hvizd sudího. K vítězství i postupu do krajského kola chybělo tak málo…

 

Děkuji všem zúčastněným hráčům za statečné a výborné výkony, těšme se na příští ročník turnaje Mc Donald´s Cup!

 

Školu výtečně reprezentovali:

Patrik Janek (brankář), Lukáš a Matěj Dubnovi, Tomáš Burle (3 góly), Jan Trachta, Tereza Lintymerová, Jan Hašek (4 góly, pro mne nejlepší hráč turnaje), Jan Šuta, Jakub a Vojtěch Tomešovi, Antonín Danda, František Danda, Jakub Trnka a Matěj Tvrdík.

 

Mgr. Milan Dvořák

Skip to content